မိတ္ေဆြတို႔ရဲ႕ အိမ္သံုးပစၥည္းေတြကို စိတ္ခ်စြာ အသံုးျပဳခ်င္ပါလား။ သံုးသာ သံုးေနတယ္ စိတ္ထဲ သိပ္မလံုဘူး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ေလးေတြ သိထားရင္ေတာ့ ပိုအဆင္ေျပတာေပါ့။ ဗဟုသုတလည္း ျဖစ္မယ္ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာလည္း ပိုၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ယံုၾကည္ခ်က္ ရွိလာေစႏုိင္ပါတယ္။ မွ်ေ၀ခ်င္တာကေတာ့ မိုက္ကရိုေ၀့ ေတြရဲ႕ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ေတြပါ။
မိုက္ကရိုေ၀့ကို ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ဟင္းေႏႊးတာေလာက္ပဲ အသံုးမ်ားၾကပါတယ္။ အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာေတာ့ ကင္တာ၊ ေပါင္းတာ၊ စတူးလုပ္တာ အစရွိသျဖင့္ မ်ိဳးစံုသံုးၾကပါတယ္။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ၿပီးတဲ့ အစားစာေတြကို ထုတ္တဲ့ အခါ ပူေနတတ္တာေၾကာင့္ အ၀တ္တစ္ခုနဲ႔ ကိုယ္တြယ္သင့္ပါတယ္။ မိုက္ကရိုေ၀့ကေန က်က္ၿပီဆိုတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းထုတ္ပါ။ သူက ပိတ္ထားေပမယ့္ အပူက က်န္ေနေသးတဲ့ အတြက္ အၾကတ္လြန္သြားတာ တူးသြားတာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
အေရးႀကီးဆံုးက မိုက္ကရိုေ၀့ အတြင္းမွာ ပလပ္စတစ္ဘူးေတြ၊ ဖန္ပစၥည္းေတြ၊ စတစ္ကာ ကပ္ထားတဲ့ ဘူးေတြ ပန္းကန္ေတြ၊ အလွခ်ယ္ၿပီး ကပ္ထားတဲ့ ဘူးေတြကို မသံုးသင့္ပါဘူး။ အပူေပးတ့ အခ်ိန္မွာ ကပ္ေနတာမ်ိဳးေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေပ်ာ္သြားတာမ်ိဳးေတြလည္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ မိုက္ကရိုေ၀့ထဲ ထည့္ၿပီး ခ်က္ဖို႔ သီးသန္႔ထုတ္ထားတဲ့ ဘူးေတြသာ သံုးပါ။ ဘူးေတြ ၀ယ္တဲ့ အခါ မုိက္ကရိုေ၀့ သံုးႏုိင္တယ္ဆိုတာမ်ိဳးေတြေပါ့။ မိုက္ကရိုေ၀့ သံုးေနတဲ့ အခ်ိိန္မွာ သူ႔အနားမွာ မေနပါနဲ႔ သူက ၂ေပေလာက္ထိ အပူက လာတတ္ပါတယ္။ ခပ္လွမ္းလွမ္းပါေနတာ ပိုစိတ္ခ်ရပါတယ္။
ေရွာင္သင့္တာေတြကေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားေၾကာ္ထားတဲ့ အေၾကာ္ေတြကို ထည့္ၿပီး ေႏႊးဖို႔ အဆင္မေျပပါဘူး။ မဖြင့္ရေသးတဲ့ စည္သြပ္ဘူးလို႔ အရာေတြကိုလည္း ထည့္မေႏႊးပါနဲ႔။ ၾကက္ဥကို ထည့္ျပဳတ္ဖို႔ မေတြးမိပါနဲ႔ အထဲမွာ ေပါက္တတ္တာမို႔ ေရွာင္ပါ။ စတီးေခြတို႔ အစိမ္းဖက္တို႔နဲ႔ မိုုက္ကရိုေ၀့ကို သန္႔ရွင္းေရး မလုပ္ပါနဲ႔။ အဖြင့္အပိတ္ေတြကိုလည္း ညင္ညင္သာသာ လုပ္ပါ။ တံခါးက ကြဲေနတာ ျဖစ္ျဖစ္ မပိတ္ေတာ့တာ ျဖစ္ျဖစ္ တစ္ခုခု ျဖစ္ေနရင္ မသံုးပါနဲ႔။ အထဲမွာ glass tray မပါဘဲ မသံုးပါနဲ႔။ ပလပ္စတစ္အပါးစ အုပ္ထားတဲ့ ခြက္ေတြ အစားအစာေတြကိုလည္း မထည့္ပါနဲ႔ အပူနဲ႔ ပလပ္စတစ္ ဓာတ္ျပဳၿပီး က်န္းမာေရး ထိခိုက္ေစပါတယ္။ အစားအစာေႏႊးတ့ဲ အခါ 165′ F မွ မရွိရင္ အထဲက ဘက္တီးရီးယားေတြ မေသေစႏုိင္ပါဘူး။ cold spots လို႔ ေပၚေနမယ္ဆိုရင္ ျပန္ၿပီ အပူခံေပးပါ။
Credit: www.prevention.com
0 comments:
Post a Comment